Poster запускає сервіс для оплати рахунку в ресторанах через QR-код

07.09.2023
614

Фото: Poster

Українська компанія з автоматизації кафе і ресторанів Poster запустила сервіс, який дозволяє сплатити рахунок за QR-кодом, додати відгуки, а також створити QR-меню закладу. ​​Про це компанія повідомила у своєму Telegram-медіа «Реве та стогне ресторатор».


Сервіс допоможе закладам знизити навантаження на офіціантів, зекономити на передруці паперових меню, миттєво реагувати на негативні відгуки гостей, а також виключити людський фактор в помилках при розрахунку. 

Нові функції вже доступні ресторанам по всій Україні, серед перших клієнтів – ресторани сімейної кухні «Чічілакі», коктейль-бар «BARMALEY», «Jobs Caffe». За словами рестораторів, оплата за QR-кодами зараз має попит серед гостей: у деяких закладів по ній вже проходить до 56% від загальної виручки, при цьому кожен другий чек закривається з відгуками.

Що під капотом

  • Онлайн-меню синхронізується з системою обліку Poster, тож асортимент, наявність, вартість страв автоматично оновлюються без участі працівників закладу. 

  • Після оплати чека гість може оцінити заклад і залишити відгук. Всі відгуки із зазначенням номера столика відправляються закладу за допомогою Telegram-бота. 

  • Гостям більше не потрібно платити окремо за бар і кухню: платіж може проходити однієї транзакцією, а потім автоматично розподілятися на відповідні банківські рахунки закладу.

Сервіс коштує 210 грн на місяць. Його зможе використовувати ресторан, який вже працює або планує перейти на систему обліку Poster.

Підключити сервіс можна на сайті Poster. Компанія друкує та відправляє потрібну кількість QR-кодів безкоштовно.

Юрій Малєй, власник київського коктейль-бару Barmaley: «Ми користуємося меню, оплатами та відгуками від Poster. Це економить нам час та знижує навантаження на наших офіціантів. Поки гості самі сплачують за QR-кодом, офіціанти можуть приділити більше уваги іншим клієнтам, які ще не платили чи хочуть щось замовити». 

В‘ячеслав Парфен‘єв, керуючий закладом Asian food Irezumi: «Ми не використовуємо в закладі друковане меню, тому для нас найкращий варіант — онлайн-меню за QR-кодом. Гостям зручно обрати позиції, подивитись фото і склад страв та оплатити замовлення. В результаті офіціанти приділяють більше уваги гостям та сервісу, а рутинні задачі виконує QR-меню».

Poster — це українська хмарна система автоматизації для кафе і ресторанів. Одна POS-система вирішує всі питання: каса, склад, фінанси, аналітика, CRM, QR-оплати, доставка, програмне РРО.

Poster – перша хмарна система автоматизації для закладів в Україні: компанія заснована на початку 2013 року Родіоном Єрошеком та Олександром Рижковим в Дніпрі. Послугами компанії сьогодні користуються 19 000 бізнесів в 100 країнах світу. 1 березня компанія повністю вийшли з росіїї та білорусі.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.