Mastercard: шість із десяти безконтактних оплат в Україні – це цифрові оплати гаджетами з NFC

16.08.2023
986

Фото: прес-служби Mastercard

Частка розрахунків смартфонами та гаджетами з NFC серед усіх безконтактних оплат з картками Mastercard у фізичному ритейлі в країні перетнула рубіж у 60%. Про це свідчить транзакційна статистика Mastercard за другий квартал 2023 року. 


За словами Юрія Батхіна, віцепрезидента з розвитку бізнесу Mastercard в Україні та Молдові, уже п’ять років поспіль Україна традиційно входить до десятки країн світу, що є лідерами за кількістю NFC-оплат цифровими картками Mastercard. За результатами другого кварталу Україна посіла місце у першій п’ятірці разом із Австралією, Великою Британією, Нідерландами та США.

Стрімкий розвиток NFC-оплат пов’язаний зі зростанням популярності цифрових гаманців, які дозволяють перетворити гаджет з NFC – смартфон, смартгодинник чи фітнес-браслет – на зручний платіжний інструмент, а окрім цього – з розповсюдженням технології безконтактної оплати. Так, сьогодні вже 95% усіх оплат картками Mastercard у фізичних торгових точках в Україні – безконтактні. Серед найпопулярніших категорій – продуктовий ритейл, заклади харчування, одяг та взуття, а також автозаправні станції.

Важливим фундаментом для поширення культури безконтактних оплат також став розвиток мережі платіжних терміналів, що підтримують такий вид розрахунків. За даними НБУ, сьогодні майже 97% POS-терміналів в країні приймають безконтактні оплати. 

«Свого часу запуск технології безконтактної оплати Mastercard став знаковою подією, що здійснила революцію в платежах по всьому світу і в Україні зокрема. Завдяки своїй простоті, зручності та безпеці, безконтакт став абсолютним фаворитом в оплатах серед українців, і сьогодні Україна входить до десятки передових країн світу за кількістю безконтактних операцій з картками Mastercard», – підкреслює  Юрій Батхін.

Саме комплексний підхід до розвитку безконтактних оплат в країні та відкритість українців до інновацій, на переконання Юрія Батхіна, стали важливими передумовами «цифрового стрибка» і забезпечили Україні місце серед світових країн-лідерів у категорії NFC-оплат. 

Mastercard – глобальна технологічна компанія в галузі платежів. Наша місія – забезпечуючи безпечні, прості, технологічні та доступні транзакції, розвивати та зміцнювати цифрову економіку, яка надає переваги усім та всюди. Використовуючи захищені дані та мережі, створюючи партнерства та спираючись на те, що надихає, ми надаємо інновації та рішення, які допомагають людям, фінансовим інститутам, урядам та бізнесу реалізовувати їхній найбільший потенціал. Ми ведемо бізнес більш ніж у 210 країнах та територіях і створюємо стійкий світ, який відкриває безцінні можливості для всіх. 

За матеріалами прес-служби Mastercard

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.