Uklon запускає кур’єрську доставку

07.12.2023
967

Сервіс таксі Uklon запускає послугу кур’єрської доставки з магазинів та ресторанів, поки – лише для бізнес-клієнтів. AIN.UA дізнався деталі нової послуги у СОО Uklon Вадима Іщенка.


Тепер кур’єри на мототранспорті та з брендованими сумками (як у Bolt та Glovo) доставлятимуть їжу, продукти, документи, дрібну техніку та інші товари від партнерів. Раніше замовлення возили лише водії таксі. Доставка замовлень здійснюватиметься за адресою та до «дверей», орієнтовно упродовж години з моменту оформлення та прийняття замовлення. Вага замовлення не повинна перевищувати 10 кг.

Наразі цей сервіс доступний виключно для B2B-партнерів, тобто ресторанів і ритейлу. Проте у компанії обіцяють, що він буде доступний і для користувачів пасажирського застосунку Uklon. Зараз до послуг підключаються перші партнери, які вже тестують новий функціонал.

«У нас гарна експертиза в райдхелінгу та, зокрема, в B2B-сегменті. Тепер ми її розширили. Команда Uklon Delivery допомагає з доставкою бізнесам, у яких немає або не вистачає власних кур’єрів. Раніше ми доставляли на авто, тепер пропонуємо і послуги кур’єрів», – каже Вадим Іщенко.

Компанія концентрується на залученні частини кур’єрів у поточні замовлення. За словами Іщенка, «операційна модель керування досить складна, тож хочемо мати впевненість в її функціонуванні».

У Києві на кур’єрську доставку планують спочатку перевести 10% обсягу замовлень, а за два-три місяці – 50%. Після цього послугу поширять і на інші міста-мільйонники – Львів, Одесу, Дніпро та Харків.

«Розвиток відбувається дуже органічно, бо для нас доставка – гарне продуктове підсилення основного бізнесу. Це дає змогу перевикористати значну частину наявних ресурсів. Звісно, ми вкладаємо значний обсяг зусиль у розвиток, нашу експертизу і технології в цьому напрямі, але робимо це, відштовхуючись від певних ринкових вимог, щоб мати змогу швидко отримувати результат», – додає Іщенко.

Які послуги вже доступні бізнес-клієнтам

Uklon Delivery упродовж довгого часу є логістичним партнером для понад 300 інших бізнесів. Зокрема йдеться про «Сільпо», «Фокстрот», MasterZoo, мережу ресторанів «Привіти» та інший малий та середній бізнес.

«Ми доставляємо замовлення клієнтів на авто день в день, за адресою та до дверей. Для клієнтів наших партнерів перевагою є те, що вони можуть відстежувати своє замовлення щохвилини за допомогою онлайн-трекера. Також під час поїздки усі пакунки застраховані і є функція «Безпечне отримання», яка гарантує, що пакунок буде вручений тільки адресату. Також користувач може оформити повернення доставки, від якої відмовився або не зміг прийняти», – розповів Вадим Іщенко.

Наразі в Uklon розширили можливості для бізнес-клієнтів, а за результатами співпраці та за відгуками клієнтів будуть також розвивати функціонал кур’єрської доставки для всіх користувачів сервісу.

Які послуги будуть доступні іншим користувачам

Вже до кінця 2023 року кур’єрська доставка буде доступна у застосунку Uklon для всіх користувачів. Так можна буде відправляти одне одному невеликі пакунки, наприклад, ключі. Зараз Uklon – це сервіс виклику авто, який часто використовують за іншим призначенням. Введення послуг кур’єрів допоможе здешевити доставку на коротких відстанях.

Відмінності Uklon Delivery від Bolt та Glovo

«Наша ціннісна пропозиція інша та відрізняється від Bolt та Glovo. У нас дуже багато водіїв машин і це дає нам перевагу у швидкості доставки. За рахунок авто ми можемо сильно розширити радіус послуг», – розповідає Вадим Іщенко.

Кур’єрські послуги Uklon розглядає як можливість надати зручніший та якісніший сервіс, а також – розширити впізнаваність компанії як бренду доставки.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.