Fozzy Group закриває мережу електроніки ringoo

21.03.2024
1433

Фото: ringoo

Мережа електроніки та побутової техніки ringoo, яка входить у Fozzy Group, припинить свою діяльність до 31 березня 2024 року. Компанія це зробила через те, що формат офлайн-магазинів втрачає актуальність. Про це Forbes Ukraine повідомили у пресслужбі Fozzy Group


«Після ретельного аналізу й обговорення потенціалу ringoo, ми зрозуміли, що в нашому контексті така бізнес-модель не має перспектив для розвитку», – повідомляє пресслужба Fozzy Group. Саме тому прийнято рішення до кінця березня згорнути цей бізнес, додають там. 

Серед причин закриття мережі у Fozzy Group називають поступову втрату актуальності регіональних офлайн-магазинів через стрімкий розвиток онлайн-торгівлі. Крім того, загальна ситуація в країні негативно впливає на рівень продажів, зазначають у Fozzy Group.

До 31 березня триватиме «перехідний період» для виконання зобов`язань ringoo перед партнерами та покупцями. Fozzy Group планує допомогти працівникам ringoo з працевлаштуванням.

ringoo (ТОВ «Гараж Мобайл Груп») – мережа електроніки і побутової техніки. Перший магазин відкритий у 2007 році. Станом на березень 2024 року, всього мережа має 76 магазинів у понад 50 містах України, кажуть у пресслужбі Fozzy Group.

У вересні 2018 року також був запущений інтернет-магазин ringoo.ua.

У Fozzy Group – диверсифікований портфель. Основний профіль – ритейл. Це продуктові супермаркети (мережі «Сільпо», «Фора», «Thrash!Траш!», Favore), а також фармацевтичні супермаркети «Біла ромашка» і мережа електроніки rіngoo.

У 2022 році Fozzy запустили сервіс доставки Loko у Києві – конкурента Glovo і Bolt Food. Із того часу він розширився на вісім населених пунктів. Зокрема, з 2023 року працює в Івано-Франківській і Волинській областях із покриттям 100 км. Кількість ресторанів-партнерів, з якими співпрацює сервіс та з яких можна замовити доставку, вже перевищує 70. 

А нещодавно мережа супермаркетів «Сільпо» поглинула український інтернет-магазин із сервісом доставки свіжих овочів і фруктів OVO. Сума угоди сторони не розголошували.

Fozzy Group також володіє 18 закладами – це фудхоли «Сільпо» Resto на території супермаркетів, три ресторани Le Grill, що є частинами делікатес-маркетів Le Silpo та чотири окремі заклади. Є у групи Костельмана і непрофільний бізнес – мережа туристичних агенцій «Сільпо Вояж». Раніше вона мала 20 офісів у семи містах України, але станом на 2024 рік працюють лише два – у Києві та Львові. 

Основні підприємства промислового напряму Fozzy — Ніжинський консервний завод, «Богуславський завод продтоварів» і ТОВ «Вогні Гестії». Крім того, у власності Fozzy логістичний оператор «УВК», розробник TemaBIT і онлайн-хімчистка MINK.Також група є основним акціонером ПАТ «Банк Восток».

У лютому 2024 року власник Fozzy Group Володимир Костельман інвестував у медичний центр «Доктор Сем». Це багатопрофільна клініка, в якій є, зокрема, амбулаторний прийом лікарів, діагностика, супровід вагітності, профілактичні щеплення. Всього в ліцензії заявлено 34 медичні спеціалізації, казав Forbes Ukraine на початку лютого співвласник клініки Сем Аганов.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.