Мережа магазинів Zara повертається до України – Financial Times

01.03.2024
1560

Фото: fergana

Мережа магазинів Zara готується знову відкрити магазини в Україні після дворічної перерви. Про це пише Економічна правда з посиланням на Financial Times


Іспанський власник Zara, Inditex, повідомив місцевих орендодавців, що на початку квітня він почне знову відкривати свої магазини в Україні.

Inditex планує знову відкрити 50 із понад 80 магазинів у країні, повідомила компанія Financial Times. Відновлення роботи почнуть з 20 магазинів, зокрема у торгових центрах Києва. 

У компанії підкреслили, що Inditex надаватиме пріоритет безпеці співробітників і клієнтів і адаптуватиме свої плани до ринкових обставин. Деяких українських співробітників вже відправили на навчання до Польщі для підготовки до повернення на роботу.

Inditex закрила свої магазини в Україні – серед яких були бренди Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti та Bershka – 24 лютого 2022 року, в день повномасштабного вторгнення Росії. Відтоді компанія припинила доставляти товари до України, але продовжувала платити податки та заробітну плату своїм працівникам. 

Inditex також зберігала свої договори оренди з орендодавцями під час закриття магазину, але не розголошує, на яких умовах.

Читайте також: H&M готує до відкриття перший від початку війни новий магазин у Києві

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.