АЛЛО: за рік ринок електроніки виріс на третину

29.02.2024
502

Фото: «АЛЛО»

Покупки українців повертаються до звичайної сезонності та наближаються до довоєнного рівня. За підсумками 2023 року ринок електроніки зріс на 29% в гривнях порівняно із 2022 роком. За рік на третину зросли продажі побутової техніки, ігрових моніторів, приставок та  аксесуарів, жорстких дисків, ноутбуків, телевізорів, навушників та комп'ютерної техніки. У категорії «Мала побутова техніка» найбільше зросли мультипечі, стайлери для волосся, пилососи, кавоварки та  електрогрилі. 


В АЛЛО у 2023 році попит на ігрові приставки та аксесуари зріс на 100% в грошах, також у порівнянні з показниками 2022 року на понад 50% зросли продажі ноутбуків, комп'ютерної та побутової техніки. У 2023 році на сайті з'явилися 3D-принтери, а також було розширено асортимент тренажерів, масажерів та товарів для дому. У вересні компанія повернула на ринок смартфони HONOR, що демонструють позитивну динаміку продажів, а у грудні було значно розширено асортимент телевізорів Sharp. 

Автотовари – найдинамічніша категорія на маркетплейсі АЛЛО 

За підсумками 2023 року продажі товарів партнерів національного маркетплейсу АЛЛО порівняно з обсягами продажів 2022 року зросли у категоріях автотоварів (+22%), товарів для активного відпочинку та туризму (+19%) і меблів (+13%). 

Для зручного керування асортиментом та цінами було вдосконалено Кабінет партнера. Наразі маркетплейс працює над впровадженням для покупців можливості отримувати замовлення мерчантів у точках видачі мережі АЛЛО. 

Новий формат АЛЛО Express та 15 нових шоурумів

В контексті розвитку e-commerce з літа АЛЛО впроваджує новий офлайн-формат – точки видачі АЛЛО Express: вже п’ять таких магазинів успішно працюють по країні. Впродовж 2023 року мережа АЛЛО поповнилася 15 новими шоурумами. Магазини АЛЛО з’явились у Трускавці, Новоселиці та Новояворівську, відновив роботу єдиний магазин у Нікополі. В Івано-Франківську та Києві було відкрито флагманські шоуруми АЛЛО МАХ. Загалом на кінець року мережа АЛЛО налічувала 305 точок у понад 100 містах України. Компанія збільшила в магазинах асортимент телевізорів, малої побутової техніки та товарів для геймерів, щоб у клієнтів був значно більший вибір. 

АЛЛО на ринку 25 років 

Попри економічні кризи та події в країні, компанія АЛЛО чверть століття робить все, щоб клієнти могли отримати потрібні товари, а понад 3 тисячі співробітників мали стабільну роботу. Команда АЛЛО зростає: у 2023 році до штату приєдналось на 42% більше нових співробітників у порівнянні з 2022 роком. Торік АЛЛО спрямувала на соціальні проєкти понад 20 млн гривень та надала військовим товарів та знижок на суму 57 млн гривень.

В планах АЛЛО на 2024 рік – відкриття нових точок АЛЛО Express, презентація українському споживачеві світових інновацій, вдосконалення мобільного застосунку, втілення благодійних соціальних проєктів та допомога ЗСУ. 

АЛЛО – маркетплейс національного масштабу з інноваційними товарами від електроніки та інструментів до іграшок та меблів, з доставкою замовлень додому, на пошту або в магазини у понад 100 містах України. 

За матеріалами пресслужби АЛЛО

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.