Nike скоротить 1600 робочих місць

16.02.2024
683

Фото: looka.com

Nike заявила про плани скоротити 2% співробітників, тобто понад 1600 робочих місць. Таким чином компанія прагне зменшити витрати після зниження прибутку.

Про це пише Економічна правда з посиланням на The Wall Street Journal


Генеральний директор Nike Джон Донахью заявив, що компанія використовує свої ресурси для збільшення інвестицій в такі категорії, як біг, жіночий одяг і бренд Jordan, йдеться у службовій записці для співробітників, з якою ознайомилась газета.

Очікується, що скорочення не торкнуться співробітників магазинів і розподільчих центрів, а також інноваційної команди компанії.

Станом на 31 травня 2023 року в компанії працювало близько 83 700 співробітників.

"Це болюча реальність, і я не сприймаю її легковажно. Наразі ми працюємо не найкращим чином, і в кінцевому підсумку я покладаю відповідальність за це на себе та свою команду керівників", - зазначив Донахьо у службовій записці.

Очікується, що скорочення робочих місць розпочнеться у п'ятницю, 16 лютого, а другий етап буде завершено до кінця кварталу.

У грудні компанія Nike знизила свій прогноз доходів на цей рік на тлі побоювань, що споживачі стають більш обережними у своїх витратах. Тоді компанія заявила, що планує скоротити витрати на 2 мільярди доларів протягом наступних трьох років за рахунок скорочення робочих місць та оптимізації.

"Щоб конкурувати, ми повинні відредагувати, перерозподілити і відмовитися від менш важливої роботи, щоб зосередитися на тому, що має найбільше значення", - сказав тоді Донахью.

Компанія стикається зі зростаючою конкуренцією з боку конкуруючих брендів та занепокоєнням споживачів щодо її здатності постачати інноваційні продукти. В останні роки вона також мала справу з роздутими запасами, що призвело до значних знижок на такі товари, як одяг і взуття, що завдало шкоди прибуткам.

За останні кілька місяців Nike оголосила про зміну керівників у підрозділах інновацій, дизайну, маркетингу та технологій.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.