Бойкот ресторанів обвалив глобальні продажі McDonald's

06.02.2024
527

Фото: McDonaldʼs

Мережа ресторанів McDonald's оголосила про перше за майже чотири роки квартальне падіння продажів. Про це повідомляє Liga.net з посиланням на агентство Reuters


Падіння продажів викликане, в основному, бойкотом ресторанів мережі в країнах Близького Сходу через імовірну проізраїльську позицію McDonald's у воєнному конфлікті між Ізраїлем і ХАМАС, зазначають в агентстві.

Генеральний директор Кріс Кемпчинскі минулого місяця зазначив "значний вплив на бізнес" McDonald's на ринку Близького Сходу й у деяких країнах за межами регіону через війну, а також "пов'язану із цим дезінформацію" про бренд.

"Вплив (війни) на стійкість доходів буде найбільшою проблемою McDonald's... схоже, що ця проблема збережеться і в наступному кварталі, а можливо навіть у двох", – прокоментували агентству в Zacks Investment Management, що володіє акціями McDonald's.

Читайте також: McDonald's відкриє 10 000 ресторанів і намірився відібрати частину ринку у Starbucks

Обсяг продажів McDonald's на закордонних ліцензійних ринках скоротився до 0,7% за останній квартал порівняно зі зростанням 5,5% у четвертому кварталі 2022 року.

Окрім країн Близького Сходу, скорочення продажів було в Індії та Китаї.

У США в жовтні трафік в американських ресторанах McDonald's знизився на 13%. У листопаді та грудні він знизився на 4,4% і 4,9% відповідно.

Одночасно продажі в США зросли на 4,3% у четвертому кварталі, що не перевищує прогнозованого зростання на 4,4%.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.