EVA з клієнтами передали понад 30 млн грн на допомогу ЗСУ та суспільству у 2023 році

17.01.2024
532

Фото: пресслужба EVA

У 2023-му сума коштів, спрямованих за сприяння мережі EVA на підтримку обороноздатності України та допомогу постраждалим громадянам, склала понад 30 млн грн. Благодійні та соціальні проєкти компанії за минулий рік підтримали близько 1,9 млн учасників. 


Компанія визначила такі основні напрями допомоги: закриття потреб військових та громадян, що постраждали від російських атак; допомога дітям; підтримка притулків для тварин. Спираючись на них, EVA  реалізує власні проєкти, а також долучається до масштабних ініціатив надійних благодійних фондів та платформ. 

Закриття потреб військових

Всього минулого року за сприяння компанії на потреби Сил оборони України було спрямовано понад 23 млн грн, в тому числі у партнерстві з фондами «Повернись живим», «Дігнітас», «КОЛО», «Фонд Сергія Притули» та платформою «ГЕРОЙCAR».

За ці кошти були придбані: 31 засіб відеоспостереження, 8 мобільних комплексів спостереження, 232  квадрокоптери, 9 ноутбуків, 5 планшетів, 71 радіостанція, 226 засобів живлення, 4 комплекти сапера для розмінування, 103 пульти керування дронами, 100 комплектів амуніції «Балістика», 100 FPV-окулярів, 2 тепловізійні монокуляри, 3 пікапи, 2 броньовані позашляховики Land Rover Snatch.

Окрім реалізації власних проєктів, таких як «Оперативний штаб», «Підтримай захисників», «Корзини допомоги», «На захисті краси України», «Бонусна броня», «Від малого до великого», компанія долучилась до ініціатив президентської фандрайзиногової платформи UNITED24, фонду «Повернись живим» та  monobank («Операція “Єдність”» та «Єдність 2: Новорічний салют) переказавши 1,5 млн грн. Ще понад 1 млн грн склала вартість обладнання, переданого EVA за запитами співробітників, які служать у лавах ЗСУ – камери нічного бачення, монокуляри, квадрокоптери, пульти для керування дронами, планшети тощо. 

Підтримати українських військових в мережі EVA зараз можна, долучившись до проєктів «З крамниці – до позицій» та «Кінські сили». 

Допомога постраждалим громадянам

Протягом 2023 року EVA у партнерстві з благодійними фондами "КОЛО", "ТАПС", "Восток SOS" провела низку зборів на допомогу жертвам російських атак у м. Дніпрі, м. Запоріжжі, м. Кривому Розі, а також постраждалим в результаті підриву Каховської ГЕС. Завдяки долученню клієнтів мережі (284 547 учасників) понад 5,8 млн грн було спрямовано на придбання житла та необхідної техніки, гігієнічні набори та закриття інших першочергових потреб людей. 

Допомога дітям

Ще з весни 2022 року з ініціативи співзасновника мережі EVA Руслана Шостака діє проєкт «Дитинство без війни», який забезпечив масштабну евакуацію дітей-сиріт з України до Туреччини. За 2023 рік близько 117 тисяч клієнтів EVA (користувачів програми лояльності EVA  МОЗАЇКА) переказали на користь підопічних проєкту майже 1,6 млн грн у вигляді бонусів. Загалом за час існування ініціативи близько 3500 дітей та супроводжуючих отримали прихисток на морському узбережжі. Лише за літо-осінь 2023 проєкт надав можливість відпочити та оздоровитися у безпеці ще для 1000 дітей.

У травні 2023 року з нагоди Дня матері EVA запустила проєкт-флешмоб «Дякую тобі, мамо!», який символічно завершився до Дня захисту дітей. Його партнерами стали БО БФ «КОЛО» та платформа dobro.ua. 14 травня на фейсбук-сторінці EVA було розміщено привітання з Днем матері. Мережа закликала всіх бажаючих залишати під ним реакції, коментарі, робити репости, а у підсумку конвертувала ці взаємодії у реальні гроші – 250 000 грн на придбання апарату УЗД для передчасно народжених дітей з Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. Ще близько 25 000 грн на реалізацію ініціативи було зібрано на платформі dobro.ua. У липні апарат передали лікарям. 

Допомога притулкам для тварин

Напередодні різдвяних та новорічних свят EVA знову (вчетверте поспіль) запустила проєкт з допомоги притулкам для тварин. Цього року під назвою «Свята з хвостиком». Його мета, як і раніше, полягала в забезпеченні прихистків для бездомних хвостатих дровами, пічками та новими будками. В результаті попереднього проєкту на реалізацію мети вдалося акумулювати близько 1,2 млн грн, а допомогу тоді отримали 40 притулків по всій Україні. Підсумки цьогорічної ініціативи буде підбито ближче до кінця січня, проте вже відомо, що сума зборів перевищила попередню майже вдвічі. 

«На жаль, ми продовжуємо жити у стані війни. Але наше бажання наближати перемогу та допомагати тим, хто цього потребує, не згасає з часом. Тож ми не припиняємо діяти, реалізовувати нові актуальні проєкти, долучати до них своїх клієнтів. Раді, що наші заклики завжди знаходять відгук, адже вдало протистояти великому злу, яке намагається нас знищити, можна лише всім разом», – підсумувала керівниця PR-напряму EVA Олександра Гнатик. 

Текст: пресслужба EVA

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.