Dolce&Gabbana відмовляється від натурального хутра

31.01.2022
881

Фото: VegNews

Dolce & Gabbana відмовляється від використання натурального хутра та ангорської вовни, повідомляє Retail Gazette. Бренд ще не зробив офіційної заяви, але підтвердив свої наміри зоозахисної організації In Defense of Animals (IDA), яка проводить кампанію за припинення торгівлі хутром з 1980-х років.


Рішення бренду щодо відмови від хутра говорить про більшу проблему використання в індустрії розкішної моди жорстоких і непотрібних тваринних матеріалів, зазначає VegNews. Індустрія моди в цілому несе відповідальність за смерть приблизно 100 млн тварин щороку через хутро.

«Одяг та аксесуари не повинні завдавати шкоди тваринам. Ми закликаємо всіх дизайнерів наслідувати їх приклад і відмовитися від усіх тканин, виготовлених з хутра та шкіри тварин», — прокоментував директор з комунікацій IDA Флер Доус.

Dolce & Gabbana — один із багатьох модних будинків, які ввели заборону на використання хутра. Серед тих, хто приєднався до руху: Armani, Prada, Versace, Valentino, Gucci та Moncler. Також італійський сенат ухвалив рішення про повну заборону звірівницьких господарств, очікується, що заборона на вирощування норок, лисиць, єнотів та шиншил набуде чинності до червня 2022 року.

За останні роки понад 1500 компаній по всьому світу також взяли на себе зобов’язання впроваджувати політику без хутра. Великі роздрібні торговці, такі як Bloomingdale’s, Macy’s, Nordstrom, Neiman Marcus, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue та H&M, прибрали хутро зі своїх прилавків. Крім того, такі модні бренди, як Canada Goose, Saint Laurent, Alexander McQueen і Balenciaga, видалили зі своїх колекцій жорстокий тваринний матеріал.

Оскільки рух без хутра продовжує посилюватися, він виходить за межі окремих брендів, які кидають жорстоко створений матеріал до міст і країн, які офіційно вводять заборони на хутро у законодавстві. Минулого року Ізраїль став першою країною, яка заборонила продаж жорстоко народжених шкур тварин.

У Штатах протягом останніх кількох років у Сан-Франциско, Західному Голлівуді та Лос-Анджелесі були введені заборони на хутро. У 2019 році Каліфорнія стала першим штатом у країні, який заборонив продаж хутра та вилов хутра.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.

читайте також