Instagram випередив Facebook за кількістю користувачів в Україні

20.01.2022
1283

Фото: Lorenzo Di Cola | NurPhoto via Getty Images

За останні пів року Instagram збільшив кількість користувачів на 2,3 мільйона і вперше за цим показником випередив Facebook. Зараз аудиторія соцмережі – 17,3 мільйона користувачів — це на пів мільйона більше, ніж у Facebook. Про це йдеться у новому дослідженні соцмереж, яке провела комунікаційна агенція plusone social impact, повідомляє MMR.


  • Аудиторія Facebook за останні пів року зросла на 800 000 – до 16,8 мільйона користувачів
  • На 700 000 збільшилася кількість людей, які користуються Facebook Messenger – зараз їх 10,7 мільйона.
  • До 27,8 мільйона осіб зросла аудиторія, яку можна охопити рекламними інструментами Meta. Це на 5,8 мільйона більше, ніж рік тому і на 3,8 мільйона більше за показник першого півріччя.

У яких областях популярні Instagram та Facebook 

Instagram покращив свої позиції у всіх обласних центрах – показник проникнення зріс у середньому на понад 5%, а містами-лідерами стали Київ (+10%), Івано-Франківськ (+7,8%) та Запоріжжя (+6,8%).

У Facebook динаміка гірша – частка користувачів соцмережі знизилася у восьми містах. Найбільше — у Луцьку (-8,1%) та Львові (-3,3%). Лідерами за зростанням кількості користувачів є Одеса (+5,8%), Суми (+3,1%) та Київ (+3,1%).

Середнє зростання показника проникнення Instagram в областях склало трохи більше 4%. Лідери за приростом – Київська (+10%) та Львівська області (+5,3%). У Facebook невелике падіння зафіксовано у Дніпропетровській (-0,1%) та Львівській областях (-0,3%), а середнє зростання показника проникнення трохи менше 2%.

Мешканці більшості регіонів користуються Facebook – ця соцмережа лідирує у 14 із 22 областей, які потрапили у дослідження. Instagram популярніший у Харківській (46% проти 37%), Київській (68% проти 60%), Запорізькій (43% проти 38%), Дніпропетровській (45% проти 42%), Чернівецькій (45% проти 42%) та Рівненській областях (42% проти 41%). На Миколаївщині відсоток проникнення обох соцмереж однаковий – по 39%.

Портрет аудиторії соцмереж

Instagram випереджає Facebook за динамікою приросту аудиторії у більшості вікових груп. Facebook має кращі показники лише серед старшої аудиторії.

Основними користувачами Facebook та Instagram є жінки. Вони переважають чоловіків у всіх вікових категоріях, однак за приростом вперше чоловіча аудиторія Instagram випередила жіночу у більшості вікових категорій. А серед користувачів Instagram у віці понад 45 років жінок удвічі більше, ніж чоловіків.

Популярність десктопної версії Facebook знизилась у всіх вікових групах і зараз не перевищує 15%. 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.