Мережа "Аврора" планує відкрити 300 магазинів в Україні цього року, а також вийти на ринок Молдови

17.01.2022
1420

Фото: rau.ua

Мережа dollar-store "Аврора" планує відкрити 300 нових магазинів в Україні та експансію до Молдови. Про це повідомляє RAU із посиланням на консалтингову компанію Retail&Development Advisor (RDA), яка виступає брокером мережі "Аврора" і займається підбором локацій для відкриття магазинів.


За словами керівника проєкту у RDA Олега Клопова, компанія націлена на відкриття магазинів "Аврора Мультимаркет" у районних ТЦ та регіональних, де магазини мережі можуть стати додатковим міні-якорем.

На його думку, зараз український ринок магазинів формату dollar store знаходиться на стадії розвитку і у перспективі зможе прийняти ще 2000-2500 торгових точок подібного формату. Формат буде розвиватися в Україні наступні 5-7 років, створюючи синергію купівельних потоків у торгові центри, зазначає він. Проте головним стримуючим фактором для розвитку сегмента у Київському регіоні і містах-мільйонниках став дефіцит локацій і високі орендні ставки. Останні не дозволяють підтримувати рентабельність магазинів формату dollar-store, які працюють з мінімальною націнкою.

Плани "Аврори" не обмежуються Молдовою, зазначив у коментарі Forbes старший партнер Horizon Capital Василе Тофан. Наступними закордонними ринками мають стати Румунія та Балкани.

  • Нагадаємо, влітку цього року стало відомо про входження до складу акціонерів мережі "Аврора" інвестиційної компанії Horizon Capital.
  • Зараз мережа налічує понад 800 фірмових магазинів.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.